POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Pamuk kifle sa domacim pekmezom


2 jajeta
 2 dl ulja
3 dl mleka
 1 kašika suvog kvasca
 100 g šećera
oko 700 g brašna
Za fil: džem od šljiva ili kajsija
 Za sirup: 200 g šećera 3 dl vode
Za posipanje kiflica: 100 g kokosa ili secer u prahu
U 3 dl mlakog mleka staviti kašiku suvog kvasca i 100 g šećera. Da stane pa dodati 2 jajeta, 2 dl ulja i brašnom zamesiti testo. Testo dobro izraditi i ostaviti da nadođe. Kad testo nadođe, podeliti na pet delova. Svaki deo razvaljati u krug i isečemo na 8 trouglova. Na svaki trougao testa staviti kašičicu džema i uviti u kiflicu. Tako uraditi sa svim delovima testa. Kiflice ostaviti da stanu 15 minuta i peći na 200 stepeni dok blago ne porumene. U medjuvremenu skuvati sirup: U posudu staviti šećer i vodu i kuvati 4-5 minuta od vremena kad proključa. Pečene kiflice tople uvaljivati u topao sirup znaci samo umociti kao piskote kad umacete pa posuti kokosom ili secerom u prahu.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept