Petit keks
1 litra mleka
250 grama maslaca ili margarina
200 grama šećera
2 vanili šećera
4 žumanjka
140 grama brašna
250 grama malina jagoda ili visanja po zelji
slag ili slatka pavlaka
Posložite petit kekse u tepsiju veličine 20x30 cm. U 3-4 dcl mleka izmješajte žumanjke i brašno, a ostatak mleka stavite da zakuha skupa sa šećerom. U zakuhano mlijeko dodajte margarin i smjesu sa žumanjcima, pa skuhajte kremu kao za puding.Maline visnje ili jagode operite i posušite pa dodajte u kremu, pa lagano izmješajte da se maline ne raspadnu.Kremu stavit po petit keksima, pa po kremi složite petit, i na zadnji red staviti umuceni slag pre keksa,mada moze i bez toga u originalnom receptu ne ide slag ja sam eksperimentisala. Ukrasiti po zelji i staviti nahlađenje u frižider.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.