Pituljice sa pecurkama
Sastojci: 8 tankih kora za pitu; za premazivanje 4 jajeta , 150gr sitnog sira, 150 gr griza, 150 ml ulja, 4 dl jogurta , malo soli i prasak za pecivo ; za fil : 3 jajeta , 2 dl milerama ili pavlake, 150 gr sitnog sira i 300 gr sampinjona.
Umutiti premaz za koru , sjedinjiti sve sastojke.
Uzeti jednu koru za pitu premazati je malo sa premazom, preko nje staviti jos jednu.Duz donjeg kraja kore postaviti dve spojene varjace i pomocu njih uvijati kore u rolat i ostaviti na kraju prostor od 3 cm. Filovane kore blago naborati ,varjace izvuci ,krajeve spojiti u krug. Na isti nacin oblikovati ostatak kora. Tepsiju prekriti papirom i poslagati pripremljene kore. Posebno pripremiti fil od navedenih sastojaka i u sredinu svake pitice sipati. Preko fila rasporediti sampinjone. Peci u rerni.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.