POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Pljeskavice od tikvice iz rerne/nisu masne kao kad se prze u ulju




1 kom. tikvice
4 velike kasike sitnog kukuruznog brasna
1 jaje
1 vrecica praska za pecivo-obavezno
pola kasicice soli i malo bibera po zelji



Tikvicu oprati oguliti onako polovicno ,narendati i malo posoliti da pusti vodu .
U zdjelu pomjesati jaje, kukuruzno brasno ,prasak za pecivo = obavezno da bi narasle .i dodati iscjedjenu tikvicu Praviti rukama pljeskavice ali polako ne pritiskati puno
.Prziti pljeskavice u vrelom ulju da fino porumene sa obje strane da ne bi prilikom prevrtanja pucale ...vaditi na kuhinski papir .
Od ove smjese dobije se onako osrednjih 6 pljeskavica .
Tikvica je bila malo manja ukoliko je veca dodajte vise kukuruznog brasna.U original receptu ide da se przi u dubokom ulju ovaj put ja sam sve isto radila samo sto sam pryila u rerni,stavila na papir za pecenje i pekla dok nisu porumenele,malo su bile suvlje nego kad ih przim u ulju,Recept za pryenje u ulju imate OVDE

Posluživanje

Sluziti ih uz neke namaze koje volite ili kiselo mljeko ...kao toplo predjelo . ja deci serviram sa pavlakom izmedju male lepinjice,izgleda kao hamburger iz meka,pa ih tako prevarim da pojedu jer nisu ljubitelji tikvica..Podelite recept sa prijateljima na fb sezona je tikvica mozda nekom zatreba ovaj brzinski recept.ReCEPT za harmonika tikvice imate OVDE

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept