Potrebno:
250 g putera
500 g švapski ili mladi sir
500 g brašna
1 prašak za pecivo
2 kašičice soli
žumance
kašika mleka
susam
Izmiksajte puter i sir, a sipajte brašno kome ste dodali so i prašak za pecivo. Umesite testo i uvijte u providnu foliju. Ostavite u frižider na 30 minuta ili najduže 24 h. Na pobrašnjenoj podlozi razvucite na 1 cm debljine. Vadite pogačice i složite na pleh. Premažite žumancetom kome ste prethodno dodali mleko. Pospite susamom ili kimom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 °C ili dok ne porumene.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
500 g švapski ili mladi sir
500 g brašna
1 prašak za pecivo
2 kašičice soli
Izmiksajte puter i sir, a sipajte brašno kome ste dodali so i prašak za pecivo. Umesite testo i uvijte u providnu foliju. Ostavite u frižider na 30 minuta ili najduže 24 h. Na pobrašnjenoj podlozi razvucite na 1 cm debljine. Vadite pogačice i složite na pleh. Premažite žumancetom kome ste prethodno dodali mleko. Pospite susamom ili kimom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 °C ili dok ne porumene.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.