1/2 l kiselog mlijeka ili jogurta
3 prepune supene kašike bijelog brašna
3 prepune supene kašike kukuruznog brašna
1 pakovanje praška za pecivo
2 jaja
2 supene kašike ulja
Ogulite i izrežite tikvicu na sitne komadiće .mozete je rendati jer ali mozda postati vodenasta, ukoliko je isjeckate u sjecku, to je ok tako sam ja ovaj put Posolite, pokrijte krpom i ostavite postrani.
U drugoj zdjeli umutite jaja, kiselo mlijeko ili jogurt i ulje.
Dodajte brašno (bijelo i kukuruzno) i prašak za pecivo. Izmješajte dok se sve dobro ne sjedini a zatim dodajte tikvicu. Ja sam sve radila u istoj zdjeli. Smjesu dobro promješajte, zatim izlijte u veću tepsiju za pečenje koju ste prethodno zagrijali u pećnici a zatim pouljili.
Na taj način će vam kora biti hrskavija i neće se ljepiti komadi za tepsiju kod vađenja.Pecite u pećnici na 200 C oko 30ak minuta.Ukoliko želite da vam porumeni razljevuša, pojačajte temperaturu na 250 C 10ak minuta pred kraj pečenja. Izvadite iz rerne i ukoliko želite, premažute kajmakom dok je razljevuša još vrela. Može se posuti i sitno nasjeckanim svježim peršunom.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
Dodajte brašno (bijelo i kukuruzno) i prašak za pecivo. Izmješajte dok se sve dobro ne sjedini a zatim dodajte tikvicu. Ja sam sve radila u istoj zdjeli. Smjesu dobro promješajte, zatim izlijte u veću tepsiju za pečenje koju ste prethodno zagrijali u pećnici a zatim pouljili.