Rodjendanska torta sa lesnicima i cokoladom sa lesnicima
Potrebno za 3 patišpanja:
4 belanaca
4kašika šećera
4 kašika mlevenih lešnika
1 kašike brašna
Fil:
700 ml mleka
300 g šećera
1 vanil šećer
16 žumanaca
80 g pudinga od vanile
20 g gustina
250 g maslaca
100 g šećera u prahu
100 g plazme
100 g crne Milka čokolade sa lešnicima
100 g bela Milka čokolade
100 g crne čokolade
100 g krupno mlevenih lešnika
Patišpanj: 4 belanca umutite sa postepenim dodavanjem šećera. Sjedinite 4 kašike mlevenih lešnika i kašiku brašna, pa dodajte u umućena belanca. Promešajte lagano i sipajte u okrugli kalup veličine 26 cm. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 15 minuta ili zavisno od vaše rerne. Na isti način pripremite i preostala 2 patišpanja.
Fil: 500 ml mleka, 300 g šećera i vanil šećer stavite da provri. Posebno sjedinite 200 ml mleka, 16 žumanaca, 80 g pudinga od vanile i 20 g gustina. Sipajte u provrelo mleko i skuvajte fil. Ostavite da se ohladi. Izmiksajte maslac i 100 g šećera u prahu. Postepeno dodajte ohlađeni fil i sve zajedno umutite da se lepo sjedini, a onda fil podelite na dva dela.
U prvi deo dodajte 100 g lomljene plazme i po 100 g iseckane bele i crne Milka čokolade.
U drugi deo dodajte 100 g istopljene crne čokolade i 100 g krupno mlevenih lešnika.
Na tacnu stavite prvi patišpanj i prefilujte prvim filom, a onda preko njega i drugi fil. Ponovite isti postupak filovanja i sa preostalim patišpanjima. Ukrasite po želji.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.