Za testo je potrebno 3 solje brasna , 2 solje mleka, 2 solje secera , 3 kasike kakaoa, prasak za pecivo i kasicica sode bikarbone. Za sirup nam je potrebno 18 kasika mleka, 10 kasika secera, 200 gr cokolade za kuvanje i 200 gr margarina .
U posudu staviti sve suve sastojke, varjacom sve dobro povezati pa sipati mleko i mutiti da se dobije glatka smesa. U dublji pleh staviti papir i izliti pripremljenu smesu. Peci u rerni oko 30 minuta.
U serpicu sipati secer i mleko ,dodati izlomljenu cokoladu I listice margarina. Zagrevati na laganoj temperaturi uz neprekidno mesanje.
Pecenu koru izvaditi iz rerne i dok je topao iseci ga na kocke i preliti sirupom. Kocke razdvojiti i prelivati kasikom visak sirupa kako bi ga sto vise upile. Gotov kolac ostaviti na hladno da se stegne . Odgore mozete posuti kokosa.Podelite ovaj jednostavan recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.