Imam dva ili tri recepta za ovu vrstu ajvara,kao i kod nas recepti su razliciti-ovaj mi se pokazao kao najbolji
20kg crvenih paprika
3-4 komada plavog patlidzana
1/2 kg ljutih papricica
1l l ulja
sol,secer
Paprike lepo oprati.Peci paprike sa obe strane na sporet na drva,furunu ili sl.Pecene paprike redjati u kesu.Patlidzan oprati, mac mu drske,oguliti ,prepoloviti na pola i pec u zagrejanoj pecnici.-
Ljute papricice ocistiti od semenki(ne peci).Kada paprike ispecemo lepo se ogule,ociste od semenki i tako se ostave da se cede.Onda sve sastojke samleti na masini za mlevenje mesa.Smesu kuvati u velikoj serpi uz stalno mesanje.
Povremeno dolivati ulje.Dodati sol i secer po ukusu.Ajvar je gotov tad kada predjemo kasikom i onda se bude videlo dno.Puniti u vrele tegle i odmah ih zatvarati.
Onda sve tegle pokriti i ostaviti da prenoci.Recept za najbolju zimnicu na hladno imate OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE-
Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba
.Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE.Recept za starinski ajvar imate OVDE,RECEPT ZA NAJBOLJI PRESOLAC ZA KRASTAVCE KOJI SE NIKAD NE POKVARE IMATE OVDE.Recept za punjene krastavce imate OVDE.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE. Recept za prelep pekmez od dinja imate OVDERecept za krastvace ukiseljenje sa hlebom imate OVD
.Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE.Recept za starinski ajvar imate OVDE,RECEPT ZA NAJBOLJI PRESOLAC ZA KRASTAVCE KOJI SE NIKAD NE POKVARE IMATE OVDE.Recept za punjene krastavce imate OVDE.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE. Recept za prelep pekmez od dinja imate OVDERecept za krastvace ukiseljenje sa hlebom imate OVD