Potrebno je:
300 g mlevenog keksa plazma
150 g sitno iseckanog kikirikija
150 g šećera u prahu
150 g otopljenog margarina
Fil:
500 ml slatke pavlake
150 g šećera u prahu
300 g sitnog sira
1 čaša kisele pavlake
2 kesice želatina
500 g jagoda ili malina
Priprema
Mleveni keks staviti u dublju posudu. Dodati istopljeni margarin, šećer u prahu i iseckani kikiriki (ako je potrebno dodati i malo mleka) i zamesiti, da može da se formira kora. Kalup sa obručem (vel. 26 cm) podmazati uljem a ivice obložiti sa providnom folijom. Staviti pripremljeni keks i formirati koru (utapkati rukom).
Fil: Umutiti čvrsto slatku pavlaku. Dodati šećer u prahu i sjediniti. Dodati sitan sir i kiselu pavlaku, pa sve umutiti. Želatin pripremiti prema uputstvu sa kesice i dodati u umećeni fil. Mikserom sve sjediniti.
promešati i staviti preko kore od keksa jedan deo fila pa pobacati jagode presecene na pola . preko staviti odvojenu jednu trećinu fila. poravnati i dekorisati sa jagodama ili vocnim prelivom moze cak i sa rendanom cokoladom . Ostaviti preko noći u frižideru. Sutradan izvaditi kalup, skinuti obruč, staviti tortu na tacnu i poslužiti.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatrebaRecept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.
Recepte za 6 kremastih torti imate OVDE