potrebno nam je
4 jaja,
180 gr secera,vanil secer,
300gr brasna, prasak za pecivo pola kasikice soli,
3 kasike kaka,
250 ml ulja,
100 ml mleka,
korica jedne narandze ili cimeta.
4 jaja,
180 gr secera,vanil secer,
300gr brasna, prasak za pecivo pola kasikice soli,
3 kasike kaka,
250 ml ulja,
100 ml mleka,
korica jedne narandze ili cimeta.
Odvojite belanca od zumanaca,napraviti sneg,dodati secer,pa zumance ulje i mleko.Podeliti smesu u dva dela.U jedan deo sipati brasno,prasak za pecivo i so,a u drugi kakao i koricu narandze ili cimeta. Lagano izmesati da se sastojci sjedinje. Okrugao kalup namazati i posuti brasnom ili obloziti papirom za pecenje. Obicnu vrecicu ili onu za dekoraciju napuniti zutom smesom.U kalup istresite crni fil, pa odgore lagano istiskivati zuti fil ,praveci saru kao sto je prikazano na slici. Protresite kalup lagano kako bi se smesa poravnala i peci u rereni negde oko 40 minuta.Podelite recept na svoj fb mozda nekoj prijateljici zatreba ova ideja.
Recept nam je poslala Marija Milicevic