Za zerbo kockice recept je sledeci
kore 100 ml mleka 20 gr kvasca 1 prasak za pecivo 500 gr brasna 150 gr secera u prahu 150 gr margarina 1 supena vrhom puna kasika masti Fil 250 gr oraha 200 gr secera u prahu 8 kasika dzema od kajsija.Umutiti margarin, mast i secer, dodati brasno, prasak za pecivo i mleko sa kvascem. U podmazan pleh staviti prvu koru, namazati sa 4 kasike dzema od kajsija, posuti polovinom mase od mlevenih oraha sa secerom u prahu. Staviti narednu koru, pa opet dzem i orasi sa secerom i na kraju treca kora odozgo.Peci dok kad ga probate viljuskom ne ostane trag od testa na njoj. Na pecene i jos tople zerbo kocke naneti glazuru. Seci kada se ohladi .
kore 100 ml mleka 20 gr kvasca 1 prasak za pecivo 500 gr brasna 150 gr secera u prahu 150 gr margarina 1 supena vrhom puna kasika masti Fil 250 gr oraha 200 gr secera u prahu 8 kasika dzema od kajsija.Umutiti margarin, mast i secer, dodati brasno, prasak za pecivo i mleko sa kvascem. U podmazan pleh staviti prvu koru, namazati sa 4 kasike dzema od kajsija, posuti polovinom mase od mlevenih oraha sa secerom u prahu. Staviti narednu koru, pa opet dzem i orasi sa secerom i na kraju treca kora odozgo.Peci dok kad ga probate viljuskom ne ostane trag od testa na njoj. Na pecene i jos tople zerbo kocke naneti glazuru. Seci kada se ohladi .
za obicne oblatne sa glazurom recept je sledeci
potrebno 1 pakovanje velikih oblatna 1 l mljeka pola kg šečera cokolada u posudu staviti mljeko i šećer da se kuha , kuvati na lagonoj vatri oko sat vremena dok se ne počne zgušnjavati tako su pravile oblatne naše bake ali one su uglavnom to radile na smederevcu je otprilike kuvalo sat vremena dodati , čokoladu ne mora cela po ukusu moze cak i malo oraha kasika dve ako vam je retko sklonuti sa vatre i ostaviti pet do deset minuta da stane zatim filovati oblatne koje na kraju pritisnete sa težim predmetom nek odstoji najbolje preko noci .Na gotovu oblatnu preliti glazuru od bele il crne cokolade.Podelite recept na fb mozda zatreba nekom prijatelju.