500gr fasiranog mesa
1 cijelo jaje 2 kriske hljeba natopljenog u mlijeko
po ukusu vegete po ukusu bibera po ukusu persuna,origana malo ulja
1 glavica crvenog luka par cehna bijelog luka
nadjev 4-5 tvrdo kuhanih jaja
ulje za tepsiju prozirna folija
Prije svega jaja skuhati tvrdo i oguliti.
U zdjelu staviti fasirano,,luk,persun.hljeb,
.Sve zaciniti. Sve sastojke dobro izmjesati i napraviti smjesu koju cemo razvaljati.Na prozirnoj foliji razvaljati meso na jedan kraj staviti jaja jedno do drugog.
Uvaljati kao rolat.. Fino oblikovati i sastaviti krajeve.. Po zelji mozete ga urolati i u slaninu .Pouljiti tepsiju i staviti peci oko 45mina na 200C. Pred kraj pecenja dodajte ako zellite krompirice izrezane na kriske...Vratite u pec..Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
1 cijelo jaje 2 kriske hljeba natopljenog u mlijeko
po ukusu vegete po ukusu bibera po ukusu persuna,origana malo ulja
1 glavica crvenog luka par cehna bijelog luka
nadjev 4-5 tvrdo kuhanih jaja
ulje za tepsiju prozirna folija
.Sve zaciniti. Sve sastojke dobro izmjesati i napraviti smjesu koju cemo razvaljati.Na prozirnoj foliji razvaljati meso na jedan kraj staviti jaja jedno do drugog.
Uvaljati kao rolat.. Fino oblikovati i sastaviti krajeve.. Po zelji mozete ga urolati i u slaninu .Pouljiti tepsiju i staviti peci oko 45mina na 200C. Pred kraj pecenja dodajte ako zellite krompirice izrezane na kriske...Vratite u pec..Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.