POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Torta RUSKA SALATA -Starinska torta sa orasima koja uvek prva plane


Sastojci Sastojci za 3 kore: 12 belanca 12 kašika šećera
 6 žumanca 6 kašika oraha 6 kašika brašna
 za fil: 750 ml mleka 6 žumanca 6 kašika šećera
 2 kesice vanil-šećera 5 kašika oštrog brašna 250 gr putera
 250 gr prah šećera 100 gr seckanih oraha 100 gr seckanih urmi
100 gr seckanih žele bombona 100 gr suvog grožđa
Umutiti dobro 4 belanceta sa 4 kašike šećera, dodati (jedno po jedno)
2 žumanceta i još malo mutiti.U umućenu masu lagano kašikom dodavati 1/3 pomešanog brašno sa orasima i blagim prevrtanjem varjačom lepo sjediniti.
 3. Sipati koru na peki papir u okrugli pleh prečnika 28 cm, pa peći na temperaturi od 180°C tridesetak minuta.
 4. Pečenu koru zajedno sa papirom izručiti iz pleha i ostaviti da se hladi. Umutiti i ispeći i ostale dve kore. Staviti da provri 600 ml mleka. Umutiti žumanca, šećer, vanil-šećer, brašno i preostalih 150 ml mleka, pa pažljivo sipati u mleko koje je provrilo i koje smo sklonili sa vatre. Promešati, pa vratiti na vatru da baci dva-tri ključa. Skloniti sa vatre i prohladiti.
 6. Umutiti penasto puter i prah šećer, pa kašiku po kašiku dodavati u ohlađen krem. Sve lepo sjediniti mikserom. Odvojiti trećinu krema za premazivanje torte spolja. U ostatak dodati sitno seckane žele bombone i suvo voće.Prve dve kore premazati šarenim nadevom, a treću ostavljenim delom krema. Istim kremom premazati i stranice. Okolo mozete ostaviti tako ili dekorisati slagom kao ja.
 8. Ostaviti na hladnom preko noći da se svi sastojci sjedine. Dekorisati po želji. Podelite recept sa rijateljima na fb mozda nekom zatreba. 


Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept