5 kg paprike
5 litara vode
7,5 dcl sirceta
8 dkg soli
15 dkg šećera
par komada belog luka izrezana
Paprike operite i razrežite na polovice ili kako vec zelite,mozete cak i cele.
5 litara vode
7,5 dcl sirceta
8 dkg soli
15 dkg šećera
par komada belog luka izrezana
PAPRIKU NA HLADNO IMATE OVDE
Paprike operite i razrežite na polovice ili kako vec zelite,mozete cak i cele.
Vodu sa sircetom, šećerom, i soli prokuhajte.
Kada prokuva ubacite polovice paprike i pustite da proključa.
U oprane i zagrijane tegle poslažite polovice paprika, kada ih slažete možete dodati listiće bijelog luka između,i po koje zrno bibera po zelji odmah vruće zalijte smjesom.
Zatvorite teglice utoplite ih cebetom i jastucima i čuvajte dok se ohlade, 48 sati.
Spremite ih na prohladno i tamno mjesto, kada ih otvorite ako ih nećete brzo potrošiti, spremite ih u frizider, jer nemaju konzervansa.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za zimnicu na hladno imate OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE-.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE
.Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE-Recept za salatu sa pecenim paprikama imate OVDE-Recept za najlepsu barenu papriku bez hemije imate OVDE-Recepta za punjene krastavce imate OVDE-Recept za jedan presolac na hladno za 3 vrste zimnice imate OVDE-Recept za punjeni luk imate OVDE-Recept za dzem od smokvi po starinski bez hemije imate OVDE