1kg pasulja(nebitna je vrsta,može i prebranac,kuruzar,šareni...)
3 luka(veća)
ulje(oko 1 do 2dcl),so,vegeta,crvena paprika
Pasulj skuvati da košuljica popuca.
Procjediti,a dio vode ostaviti.
Gnječiti gnječilicom za krompir i dodavati po malo vode da bi se dobila kremasta masa.
Posoliti i dodati sasvim malo vegete.
Pripremiti zapršku.Luk isjeckati,sto sitnije Ulje zagrijati,dodati sjeckani luk i pržiti da postane staklast.Dodati crvenu papriku-isto stvar ukusa,ako volite crvenije,dodajte više,ako ste za blažu verziju-dodajte manje.
Malo više od pola zaprške dodati u pasulj i dobro izmješati.Pasulj izručiti u posudu za serviranje i zagladiti kašikom da površina bude koliko-toliko ravna.Preko rasporediti ostatak zaprške.Odličan je i topao i hladan.možete skuvati dan ranije,a pred služenje izgnječiti i zapržiti.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Reecept za najlepsu posnu salatu za slave imate OVDE-Recept za najlepse POSNE kolace sa bananom za par minuta imate OVDE
Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.