1 kg. brasno
1 1/2 kasika suvi kvasac
1 kasika secera
100 ml. mlaka voda
550 ml. vruca voda (skoro vrela)
2 kasicice soli 100 ml. ulje
Kvasac promesajte sa secerom, kasikom brasna i naliijte sa mlakom vodom i, promesajte i ostavite da nadodje Brasno promesajte sa soli ,pa dodajte nadosli kvasac i ulje ,promesajte pa polako nalivajte vruce vode i zamesite mekano testo Ostavite da nadodje Istresite testo na pobrasnenu povrsinu, podelite na dva dela i od svaku formirajte veknu i stavite ih u pleh sa pek papirom ili pomastite i pobrasnite tepsiju Ostavite da odmori 15 min, zacesite nozem, malo premazite mlekom pa stavite u hladnu pec i pec uklucite na 180 stupnjeva Pecite dok ljepo porumeni Poprskajte malo vodom i prekrite krpom da se malo ohladi,Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
1 1/2 kasika suvi kvasac
1 kasika secera
100 ml. mlaka voda
550 ml. vruca voda (skoro vrela)
2 kasicice soli 100 ml. ulje
Kvasac promesajte sa secerom, kasikom brasna i naliijte sa mlakom vodom i, promesajte i ostavite da nadodje Brasno promesajte sa soli ,pa dodajte nadosli kvasac i ulje ,promesajte pa polako nalivajte vruce vode i zamesite mekano testo Ostavite da nadodje Istresite testo na pobrasnenu povrsinu, podelite na dva dela i od svaku formirajte veknu i stavite ih u pleh sa pek papirom ili pomastite i pobrasnite tepsiju Ostavite da odmori 15 min, zacesite nozem, malo premazite mlekom pa stavite u hladnu pec i pec uklucite na 180 stupnjeva Pecite dok ljepo porumeni Poprskajte malo vodom i prekrite krpom da se malo ohladi,Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.