300 g kuvanog krompira
1 zumance
malo soli
nekoliko kasika ulja
oko 100 g ostrog brasna
po zelji mrvice od starog hleba ja sam valjala u plazmu
sljive idu u originalni recept ali ja ih nisam imala ovaj put pa sam stavila nutelu.moze bilo koja vrsta krema-inace kad nema sljiva pravim ih sa visnjama i sa kajsijama
U ljusci skuvati krompir oljustiti ga i jos toplog ispasirati u pire. Dodati zumance, ulje i so i polako dodavati brasno da se umesi mekano, malo lepljivo testo. Ne treba da bude tvrdo testo jer ce knedle biti nabijene Pobrasnjenim rukama otkidati loptice testa, spljostiti u plocu, staviti krem ili nutelu na sredinu i rukama uvaljati da se dobije knedla.U serpi zagrejati vodu do kljucanja, malo je posoliti i spustati gotove knedle da se kuvaju dok ne isplivaju na povrsinu,pazite da vam ne ostanu zive. Resetkastom kasikom vaditi knedle u vatrostalnu posudu, po dnu staviti plazme a moze i prezle po vasoj zelji, sloziti kuvane knedle i posipati svaku plazmom ili prezlama. Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.