Tijesto: 200 g brašna malo praška za pecivo
100 g maslaca ili margarina
2 žlice šećera u prahu
3 žumanjka
1-2 žlice kiselog vrhnja
Krema: 500 ml mlijeka
2 vrećice pudinga od vanilije
170 g šećera
800 g milerama
Preljev: 400 g smrznutog voća ja sam koristila maline ovaj put ali od volje vam je bilo koje crveno voce moze
Priprema
Tijesto: 1. Prstima ili u multipraktiku u bražnu izmrviti maslac ili margarin dok se ne naprave mrvice.
Dodati sve ostale sastojake, umijestiti tijesto i ostaviti u hladnjaku pola sata.
2. Ohlađeno tijesto razvaljati i prebaciti u namašćen i pobrašnjen pleh veličine 20x35 cm.
Krema
: 1. U mlijeku skuhati puding i šećer, skinuti s vatre i u vrelo umiješati mileram.
Odmah sipati preko tijesta.
Peći na 170 stupnjeva oko 30 minuta.
Preljev:
1. Smrznuto voće skuhati sa šećerom.
Možete voće i propasirati kako ne bi ostale koštice, a i ne morate
. Kad zavrije dodati preljev za torte razmućen u 2 žlice vode.
Pustiti da provrije i preliti preko ohlađenog kolača. Ostaviti da se stegne,super se sece.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.