500 g glatkog brasna/ namensko/
30 ml ulja
1 kasicica soli
1/2 kesice praska za pecivo
200 ml vode
po potrebi ulja
za fil-400 g tikvica
malo soli
350 g svezeg kravljeg sira
1 kasika ulja
Od brasna, ulja, praska za pecivo,
soli i vode umesiti glatko testo.
Podeliti testo na 3 loptice,
prekriti ga alu- folijom i ostaviti
30 minuta da se odmara
tikvice, iseckati na kockice, malo posoliti i ostaviti da puste vodu. Ocediti tikvice od vode, pomesati sa sirom Pripremljeno testo tanko razviti na pobrasnjenoj podlozi pomocu oklagije dok moze, a posle rukama razvlaciti da bude sto tanja kora. Razvucenu koru poprskati uljem po celoj povrsini, staviti fil na jednom kraju celom duzinom i pomocu platnenog stolnjaka, urolati pitu.Slagati pitu u nauljen pleh. To isto uraditi i sa druge dve lopte testa.Pitu jos malo pouljiti i peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25 minuta.Kad je pecena prekriti je krpom.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.