POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Punjene paprike al iz rerne-kad jednom probate pravicete ih cesto


Potrebno je:
12 srednjih paprika
1 krompir
Za nadijev:
500 g mljevenog mesa
1/2 šolje riže - pirinča
1 glavica crvenog luka
5-6 čena bijelog luka
1 šargarepa - mrkva
1 kašičica mljevene paprike
1 kašičica suvog biljnog začina
1 dl ulja
malo soli
po želji biber
Za preliv:
300 ml soka od paradajza
300 ml tople vode
Paprike očistiti izvaditi im drške, oprati i ostaviti da se osuše


Crveveni luk i šargarepu sitno isjeckati te izdinstati na ulju. Potom dodati mljeveno meso (ja sam koristila svinjsko) i dinstati dok ne porumeni. Meso iscijediti iz ulja i dodati mu pirinač, sitno isjeckan bijeli luk i začine. Dobro izmješati i puniti paprike, ne baš do vrha pošto se pirinač kasnije raširi pa da paprike ne bi pucale.
Krompir isjeći na tanke kolutiće i sa njim zatvarati paprike kako pri pečenju meso ne bi ispadalo,umesto krompira mozete drske od paprike ili paradajz ja sam cak ovim nadevom napunila i jedan paradajz probe radi.
U pekač ili vatostanu posudu staviti ulje koje je ostalo od dinstanog mesa (po potrebi dodati još), a zatim dodati pomješan sok od paradajza i vodu. Paprike poređati u pekač i peći sat i 15 minuta na temperaturi od 200 stepeni. Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept