Jagode operite, izrežite na pola i pospite vanilin šećerom...
Način pripreme
Iz belanjaka istucite čvrsti snijeg (on mora biti tako čvrst da zarez noža ostane vidljiv), dodajte uz stalno miješanje kašiku po kašiku šećer, vanilin šećer i žumanjke. Tome dodajte brašno s gustinom i praškom za pecivo i lagano sve izmješajte.
Testo stavite u oblik za tortu koji ste namazali mašću i posuli brašnom.
Pecite u rerni na temperaturi oko 180C 25 minuta.Ispecite tri ovakve kore.
Nadjev
Jagode operite, izrežite na pola i pospite vanilin šećerom. Na donju koru premazati pavlaku po njoj posuti jagode,onda opet kora fil jagode i tako dok ne utrositte sav materijal.
Čitavu tortu premažite slatkom pavlakom i ukrasite jagodama.ili po zelji,Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za domacu sokatu imate OVDE-RECEPT ZA LIKER OD JAGODA I ZOVE IMATE OVDE