Sampinjoni i krompiri zapeceni -pravicete ih cesto
krompiri,sto manje birajte zavuis kolika vam je posuda u kojoj cete peci )
8 do 10 sampinjona,
1 manji ljubicasti luk ili obican
100 gr slanine u snite, pa je sitno iseckati
2-3 cena propasiranog belog luka
po ukusu sveze mlevenog bibera,vegete
Krompire slagati u podmazan pleh izmedju dva krompira staviti po jedan sampinjon.
U drugu serpu, otopiti puter i zagrejati ga, pa dodati 3 kasike brasna i prziti brasno, mesajuci zicom za mucenje, trebate dobiti svetlo rumenu boju brasna.
U uprzeno brasno sipati mleko i neprestalno, mesajuci zicom, kuvati dok vam sos se ne zgusne.
Dodati narendani sir.Sve dobro izmesati da vam se sir sjedini i otopi sa besamelom, dodati sveze mlevenog bibera i malo vegete
.Besamel preliti preko krompira i sampinjona,sampinjone po zelji mozete narezati na listice ,a mozete i kao ja cele.Od gore moze malo persuna.
Peci u azgrejanoj rerni dok ne porumeni.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.