Tajna pravog bolonjeze sosa se krije u mlevenoj junetini,iako to mnogi ne znaju pa stavljaju meso koje imaju.
2 kašike maslinovog ulja ja sam stavila obicno
2 češnja belog luka, zdrobljena
1 veliki crni luk
1 šargarepa, sitno iseckana
500g juneceg mlevenog mesa
500ml junece supe (sasvim je dobra supa od kocke)
2 čaše crnog vina
800g paradajza, isečenog na krupne komade
1 kašičica šećera
peršun
500g špageta
parmezan
Zagrejte maslinovo ulje. Dodajte beli i crni luk, šargarepu i pržite 5 minuta na tiho. Pojačajte vatru, dodajte meso i propržite ga.
Dodajte supu, vino, paradajz, šećer i peršun. Zagrejte do ključanja.
Zatim smanjite vatru i ostavite da se krčka oko sat i po. Povremeno promešajte. Začinite po ukusu.
Dvadesetak minuta pre serviranja skuvajte špagete u puno ključale slane vode.
Dobro ocedite i podelite na porcije. Prelijte špagete sosom i pospite parmezanom
2 kašike maslinovog ulja ja sam stavila obicno
2 češnja belog luka, zdrobljena
1 veliki crni luk
1 šargarepa, sitno iseckana
500g juneceg mlevenog mesa
500ml junece supe (sasvim je dobra supa od kocke)
2 čaše crnog vina
800g paradajza, isečenog na krupne komade
1 kašičica šećera
peršun
500g špageta
parmezan
Zagrejte maslinovo ulje. Dodajte beli i crni luk, šargarepu i pržite 5 minuta na tiho. Pojačajte vatru, dodajte meso i propržite ga.
Dodajte supu, vino, paradajz, šećer i peršun. Zagrejte do ključanja.
Zatim smanjite vatru i ostavite da se krčka oko sat i po. Povremeno promešajte. Začinite po ukusu.
Dvadesetak minuta pre serviranja skuvajte špagete u puno ključale slane vode.
Dobro ocedite i podelite na porcije. Prelijte špagete sosom i pospite parmezanom