POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

TAJNA bolonjeze spageta-recept od italijanskog kuvara

Tajna pravog bolonjeze sosa se krije u mlevenoj junetini,iako to mnogi ne znaju pa stavljaju meso koje imaju.
2 kašike maslinovog ulja ja sam stavila obicno
2 češnja belog luka, zdrobljena 
1 veliki crni luk 
1 šargarepa, sitno iseckana 
500g juneceg mlevenog mesa 
500ml junece supe (sasvim je dobra supa od kocke) 
2 čaše crnog vina 
800g paradajza, isečenog na krupne komade 
1 kašičica šećera 
peršun 
500g špageta 
parmezan
 Zagrejte maslinovo ulje. Dodajte beli i crni luk, šargarepu  i pržite 5 minuta na tiho. Pojačajte vatru, dodajte meso i propržite ga. 

Dodajte supu, vino, paradajz, šećer i peršun. Zagrejte do ključanja. 

Zatim smanjite vatru i ostavite da se krčka oko sat i po. Povremeno promešajte. Začinite po ukusu. 


Dvadesetak minuta pre serviranja skuvajte špagete u puno ključale slane vode. 

Dobro ocedite i podelite na porcije. Prelijte špagete sosom i pospite parmezanom 

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept