Sastojci
oko 200 gr piškota
Preliv za namakanje piškota:
2 supene kašike nes kafe
8 kašika vode
3,5 dl mleka
malo ruma (ili amareta, likera od badema)
Krema:
4 jaja
16 kašika šećera
500 gr maskarponea
malo tečne vanile
Za posipanje:
malo kakaoa ili čokolade u prahu
Najpre treba napraviti preliv za namakanje piškota: staviti vodu da provri, pa njome preliti nes kafu. Dobro izmešati, da se sve granule kafe rastope. Zatim dodati mleko i rum i ostaviti sa straneRazbiti jaja, pa belanca staviti u jednu posudu, a žumanca u drugu. Belanca ulupati mikserom u čvrst sneg, pa dodati 8 kašika šećera. Mutiti još malo, da se šećer rastopi, pa ostaviti sa strane.
Žumancima dodati 8 kašika šećera, pa ih dobro izmutiti mikserom. Dodati sir i malo vanile, pa dobro promešati. U žumanca dodati sneg od belanaca, pa obe smese lepo i nežno promešati špatulom, da se dobije fina gusta krema ne mikserom jer ce spasti.U posudu za Tiramisu staviti par kašika kreme, pa na nju slagati piškote, provlačeći ih prvo kroz preliv sa nes kafom. Složene piškote premazati kremom, pa na kremu složiti još jedan red piškota. Ostatak kreme staviti na piškote, zagladiti kremu da se lepo poravna, pa staviti u frižider.Tiramisu je najbolji sutradan, kad odstoji u frižideru 24 sata, jer se tada lepo seče, i kocke su pravilne.Pred samo služenje, Tiramisu treba posuti kakaom ili čokoladom u prahu u ukrasiti po zelji .Ovaj na slici nije jos bio gotov do kraja.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba ovaj brzinski tiramisu.