Za palačinke:
200 g brašna
2 jajeta
2 kašike ulja
200 ml mleka 200 ml kisele vode 1 prstohvat soli
1 prstohvat šećera
Za nadev: 300 g piletine 1 čaša kisele pavlake
Za pohovanje: 2 jajeta
po potrebi brašna po potrebi prezle
U odgovarajuću posudu staviti jaja i mikserom blago umutiti. Dodati polovinu brašna i mleka i umutiti. Staviti drugu polovinu brašna, prstohvat soli, prstohvat šećera i ostatak mleka. Mikserom umutiti da nema grudvica od brašna.
Dodati kiselu vodu i ulje, zatim kutlačom promešati da se smesa izjednači. Ostaviti da smesa odstoji 30 minuta. Zatim ispeći palačinke.
2 Za nadev sitno iseckati obarenu piletinu
. 3 Zatim je dobro pomešati sa kiselom pavlakom.
4 Uzeti palačinku i na nju naneti nadev od piletine
. 5 Urolati, isto uraditi i sa ostalim palačinkama.
Zatim pripremiti jaja, brašno i prezle za pohovanje. I pohovati palačinke na vrelom ulju dok ne porumene.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba ideja.Ukoliko vec pecete palacinke za ovo napravite i koje zebraste za klince da ih odusevite,recet za njih vam se nalazi OVDE
200 ml mleka 200 ml kisele vode 1 prstohvat soli
1 prstohvat šećera
Za nadev: 300 g piletine 1 čaša kisele pavlake
Za pohovanje: 2 jajeta
po potrebi brašna po potrebi prezle
U odgovarajuću posudu staviti jaja i mikserom blago umutiti. Dodati polovinu brašna i mleka i umutiti. Staviti drugu polovinu brašna, prstohvat soli, prstohvat šećera i ostatak mleka. Mikserom umutiti da nema grudvica od brašna.
Dodati kiselu vodu i ulje, zatim kutlačom promešati da se smesa izjednači. Ostaviti da smesa odstoji 30 minuta. Zatim ispeći palačinke.
2 Za nadev sitno iseckati obarenu piletinu
. 3 Zatim je dobro pomešati sa kiselom pavlakom.
4 Uzeti palačinku i na nju naneti nadev od piletine
. 5 Urolati, isto uraditi i sa ostalim palačinkama.
Zatim pripremiti jaja, brašno i prezle za pohovanje. I pohovati palačinke na vrelom ulju dok ne porumene.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba ideja.Ukoliko vec pecete palacinke za ovo napravite i koje zebraste za klince da ih odusevite,recet za njih vam se nalazi OVDE