POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Torta od oraha i cokolade-bogatog ukusa a jeftinih sastojaka

Za tijesto:
6 žumanaca
200 g šećera
250 g mljevenih oraha
2 kasike prezli
6 bjelanjaka
Za kremu:
4 jaja
250 g šećera
5 rebara čokolade
250 g maslaca
limunov sok

Žumanca i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte orahe, prezle i na kraju čvrst snijeg.
Smjesu izlijte u namašćen kalup za torte i pecite na 180-200°C oko 40 minuta. Dok se tijesto peče, pripremite kremu. Jaja i šećer izmiješajte, stavite na paru, dodajte razlomljenu čokoladu i kuhajte miješajući dok se krema ne počne zgušnjavati.
Kad se zgusne, stavite je hladiti i povremeno je promiješajte. U ohlađenu kremu umiješajte pjenasti maslac i limunov sok. Pečenu tortu prerežite napola i premažite je kremom.
Na gornju koru izlite glazuru ili ukrasite slagom po zelji,sa strane mozete ukrasiti orasima ili po zelji.Za dekoraciju torte pustite masti na volju.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.
Recepte za 6 kremastih torti imate OVDE

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept