3 kg paprike
3 kg krastavaca
3 kg zelenog paradaiza
1 kg crnog luka
kupus svo povrce iseckati u zeljeni oblik a kupus naribati
1/2 l vode
2 male šoljice za crnu kafu eksencije
2 dl ulja
1 čaša od 2 dl soli
1, 1/2 čaše od 2 dl šećera
bibera u zrnu i lovora po želji
Povrce mozete staviti po zelji i ukusu sta vi i vasa porodica volite,tako sam ja ovako ide u original receptu.
Vodu, so, šećer, ulje, biber, lovor, eksenciju stavit da provri. zatim dodati isjeckano povrće i pustiti samo da udari dva ključa, promiješati da svo povrće ogrezne. Pakovati vrelo u vruće tegle, zapakovati okretati tegle naopako 1 minut samo da povuče vakum. Zatim ih okrenuti normalno, složiti i utopliti!Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE