POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Slavska sarma po bakinom receptu -svako ima neki svoj recept

Svako ima svoj recept za sarmu koji je proveren ,ovo je moj koji mi je prenela mama a njoj baka.Za slavu uvek zavijam veci broj sarmi nego obicno.
500 gr. crnog luka
500 gr. mleveno svinjsko meso
500 gr. junece mleveno meso
300 gr. dimljene slanine ili dimljeno meso po zelji neki cak stavljaju i kobasicu ja licno ne
100 gr. pirinca
oko 50 listova kiselog kupusa
po potrebi ulja ili masti
po ukusu soli,vegete,bibera
1 kasicica aleve paprike
 zaprska
2-3 kasike masti
1 kasicica aleve paprike
 po potrebi vode

Uprziti luk,pred kraj dodati sitno seckanu slaninu da se malo uprzi.Dodati obe vrste mesa i dobro uprziti.Posoliti,staviti vegete i bibera.Na kraju dodati kasicicu aleve paprike,pirinac i sve dobro izmesati.Skloniti napravljen fil da se skroz ohladi,radi lakseg uvijanja sarmi Spremiti listove kupusa.Ja ih stavim preko cediljke,da se lepo ocede pre zavijanja sarme. U sud gde ce se kuvati sarma staviti po dnu listove kupusa Uzeti jedan list,staviti ga na dlan.Jednu kasiku fila staviti na list.Preklopiti kupus preko mesa sa desne strane ka levoj.Zavijati sarmu tako sto cete rukom malo zatezati kupus. Prstom uvuci deo kupusa na unutra.Slagati sarme Kada su slozene sve sarme,staviti preko par lista lovora.Napraviti zaprsku od malo masti i kasicice aleve paprike,preliti pola preko sarme.Preko staviti nekoliko lista kupusa.Preliti ostatkom zaprske,naliti vodom i staviti da se kuva sarma na tihoj vatri.Podelite recept na svoj fb ,idu slave mozda zatreba nekoj mladoj domacici.Slava ne moze da prodje ni bez slavskog zita recept za njega imate OVDE sitnih kolaca recepte za njih imate OVDE i naravno slavskog kolaca recept za njega imate OVDE

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept