Potrebno je:
7 kg paprika ja sam stavljala i crvene i zute i zelene vi mozete vrstu koju zelite
4-5 glavica bela luka
3 veze peršuna
Smesa za barenje
3l vode
1/2l prirodno alkoholno sirće 9%
1/2l ulja
250gr šećera
250gr soli
1 kesica crna bibera u zrnu
1 list lovora
Parike očistiti od drške i semena, oprati svani i iznutra da izadje seme i dobro ocediti od vode.Iseckati beli luk i peršun.
Smesu za barenje staviti u sud da provri, kad provri stavljati desetak paprika, bariti samo da pusti 2-3 ključa ne sme da budu premekane. Barene paprike redjati u teglu, svaki red posipati sa seckanim belim lukom i peršunom. Kad se tegla napuni sa paprikama, paprike pritisnuti sa plastičnom rešetkom za tegle, i napuniti teglu sa vrelom smesom gde se barile paprike. Tegle dobro zatvoriti, pokriti i ušuškati dok se ne ohlade( važno je da smesa ključa kad se stavlja u tegle)Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za najbolju zimnicu na hladno imate OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE-
.Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE.Recept za starinski ajvar imate OVDE,RECEPT ZA NAJBOLJI PRESOLAC ZA KRASTAVCE KOJI SE NIKAD NE POKVARE IMATE OVDE.Recept za punjene krastavce imate OVDE.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE. Recept za prelep pekmez od dinja imate OVDERecept za krastvace ukiseljenje sa hlebom imate OVDE-