Kajsije oprati, očistiti od bilo kakvih tačkica, ili oštećenja na njima.
Onda ih prepoloviti i potopiti sa šećerom..
Ostaviti da prenoći, pa sutradan kuvati. kuvati na jakoj vatri uz neprestano mešanje.
Po meni je džem gotov onoga momenta kada povučem varjačom po dnu šerpe, a za varjačom ostaje beli trag, odnosno vidi se dno šerpe.
Cilj kuvanja na jačoj vatri je da se brže skuva da ostane lepa svetla boja
Cilj kuvanja na jačoj vatri je da se brže skuva da ostane lepa svetla boja
.Kada skinete sa vatre mešati varjačom još 20 minuta da se boja ne bi promenila.
Onda sipati tako toplo u vruće tegle, pa vratitu u rernu, potpeči još malo, da se uhvati korica.
Tegle okrenuti naopacke i poredjati u odgovarajuću vanglicu ili korpu , pokriti ćebetom i ostaviti tako utopljene, dok se džem skroz ne ohladi-RECEPT ZA LIKER OD JAGODA I ZOVE IMATE OVDE-Recept za dzem bez hemije po starinski imate OVDE Jos puno mojih brzinskih video recepata imate OVDE
.
Recept za najlepsu salatu uz sve vrste pecenja sa pecenom paprikom imate OVDE
RECEPT ZA ARONIJU U MEDU I LEKOVITOST IMATE OVDE
Tortu sa kiselom pavlakom i sladoledom iz kesice imate OVDE
Recept za brzinski rucak sa punjenim paprikama sa pavlakom i krompirom imate OVDE
Najejdnostaviji recept za papriku u pavlaci imate OVDE
Recept za tortu od cevapa da odusevite goste imate OVDE
Recept z najizdasniju i najlepsu rodjendansku tortu imate OVDE
Recept za hleb iz serpe a kao da je ispod saca imate OVDE
Recept za slanu toru od oblatne za par trenutaka imate OVDE
Recept za cuvarkucu protiv mioma cista i pomoc kod stitne zlezde i spas za sve zenske probleme imate OVDE
.