Belo brasno 1000 g
Mlaka voda 400 g
mlako leko100 g za kvasac
ulje 100 g ili istopljeni margarin
Pekarski kvasac 25 g
So 2 kasicice
Secer 2 kasicice
Sirce razblazeno 1 kasika
Mlaka voda 400 g
mlako leko100 g za kvasac
ulje 100 g ili istopljeni margarin
Pekarski kvasac 25 g
So 2 kasicice
Secer 2 kasicice
Sirce razblazeno 1 kasika
Staviti kvasac u solju, dodati secer i kasicicu brasna, pa preliti mlakim mlekom Ostaviti da ostoji 5 - 10 miuta. kada kvasac krene da radi pripremite posudu sa mlakom vodom u koju ulijete sirce i ulje ili istopljeni margarin. Usuti kvasac, kao i vodu sa sircetom u posudu sa brasnom. Mesiti dok se sve lepo ne sjedini. Kad krene da se testo odvaja od posude, pokrijte i ostavite da ostoji 60 minuta, zatim premesite, pa pustite da raste jos 30 minuta pokriveno.Oblikujte 12 do 16 jufkica, pokrite pa ostavite da ostoji jos 10 minuta. Zatim oklagijom razvaljajte svaku jufkicu u jajasti oblik pa zavijte u kiflu. Kifle slozite u pleh na papir za pecenje, potom ih prekrijte, ukljucite rernu na 250 stupnjeva i kada se ugrije posle nekih, premazite vodom svaku kiflu i stavite pleh u rernu.Peci oko 20 minuta plus minus koji minut.posuti pre pecenja po zelji sa susamom ili kimom.