sastojci: šljive, voda i šećer
Šljive, koje trebaju biti čvrste, operite i izbockajte iglom na 5-6 mjesta, da ne popucaju prilikom pasterizovanja.Redajte šljive u čiste tegle.
Na teglu od 700 ml ide oko 250 ml vode i 5 kašika šećera.
Na teglu od 700 ml ide oko 250 ml vode i 5 kašika šećera.
Zavisno od broja tegli, izračunajte koliko vode i šećera vam treba.
Skuhajte sirup, pa malo prohladite. Sipajte sirup u tegle sa šljivama, pa zatvorite tegle.
U veliku šerpu stavite krpu, pa poredajte tegle (da se ne dodiruju)
! Sipajte vodu do 3/4 tegle i kuhajte nekih 15 minuta.
Tople tegle "ušuškajte", pa ostavite 12 sati. Nakon toga odložite!
Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za najbolju zimnicu na hladno imate OVDE
.Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE.Recept za starinski ajvar imate OVDE,RECEPT ZA NAJBOLJI PRESOLAC ZA KRASTAVCE KOJI SE NIKAD NE POKVARE IMATE OVDE.Recept za punjene krastavce imate OVDE.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE. Recept za prelep pekmez od dinja imate OVDERecept za krastvace ukiseljenje sa hlebom imate OVDE-Recept za najbolje i najlakse slatko bez hemije imate OVDE