500gmlevenog mesa
1 crni luk sitno seckan
parce bajatog hleba izmrvljenog
casa mleka
3 kašike ulja
1 jaje
1 kašičica soli
Sipajte mleko preko starog hleba na da ga natopi.Kad odpusti onda ga dobro ocedite rukama i spojite sa svi ostalim sastojcima i rukama dobro izradite masu.Napravite kuglice od mesa i neka malo odstoje,kad odstoje pritisnite ih dlanovima da ispadnu kao pljeskavicice,U šerpi na vrelom ulju propržite crni luk. Ubacite šargarepu, krompir i grašak. Zalijte vodom i kuvajte dok grašak ne bude mekan. Povremeno sipajte vodu koja je isparila. Kada je grašak skoro gotov, svaku faširanu umočite u brašno. Pržite snicle na vrelom ulju dok ne dobiju zlatastu koricu.
Zatim ih ubacite u grasak i sve zajedno kuvajte jos desetak minuta dok se grasak ne zgusne onoliko koliko je po vasem ukusu ja sam stavila i zaprsku vi ne morate.
Zatim ih ubacite u grasak i sve zajedno kuvajte jos desetak minuta dok se grasak ne zgusne onoliko koliko je po vasem ukusu ja sam stavila i zaprsku vi ne morate.