Sastojci:
- broj šnicli po izboru, zavisno za koliko osoba pravite
- kačkavalj, koliko šnicli toliko komada sira
- šunka, koliko komada šnicli toliko i komada šunke
- začini po ukusu
- Priprema: Šnicle izlupati pa ih začiniti. Na svaku šniclu staviti komad šunke i komad sira pa uviti, pa uzeti štapić za ražnjiće i na svaki pažljivo nanizati po 4 uvijene šnicle. Na radnu površinu raširiti alu foliju pa poslagati šnicle na štapićima, . Preklopiti drugom polovinom folije, pa zatvoriti sa svih strana i staviti u pleh da se peče. Pleh malo pouljiti, da ne bi goreo, pa staviti uvijeno meso, izbušiti dve – tri rupice i staviti da se peče na 220 stepeni sat vremena. Posle tog vremena skinuti foliju pa ostaviti još 20 minuta da se zapeče. Rolovano meso je gotovo kad fino porumeni torta od sarme