POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Medeni medenjaci -prigodni za praznike

4 jaja
250 gr secera
6 kasika meda
600 gr brasna(meni je proslo vise mozda oko 800)
2 kasicice sode
1 kasicica cimeta
Glazura
1 bjelance
150 gr prah secera
1 kaiska soka od limuna
2 kasike vode
moze i prehrambena boja po zelji

Umutit jaja sa secerom, medom, cimetom i zamijesiti tijesto dodajuci sodu i brasno. U receptu pise 600 gr ali sam ja dodala vise i to da dobijem tijesto koje moze da se oblikuje u kuglicu mada je i dalje bilo ljepljivo pa sam morala malo vlaziti ruke da bih radila sa njim
Po receptu tijesto treba da odstoji 2 sata u frizideru ali posto sam ja zurila radila sam odmah tako sto sam vlaznim rukama otkidala komadice i pravila kuglice velicine velike masline
Kuglice stavljati u podmazan pleh i to malo razmaknuti jer dosta narastu pri pecenju a imaju ljepsi oblik ako se ne sastave kad se peku.
Peci da blago porumene oko 12-15 min. Medenjaci ce biti jako mekani ali tako treba jer kad se ohlade malo ce se stvrdnuti.Za glazuru umutiti bjelance sa secerom u prahu pa mu dodati limunov sok i vodu i u ovu glazuru umakati medenjake pa ihostaviti da se osuse.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept