POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Rigojanci torta

Biskvit:
8 jaja
8 kašika šećera
6 kašika oštrog brašna tip 400
2 kašike kakaa
2 kašike vode
Krem:
500 ml slatke pavlake
250 g čokolade za kuvanje
0,5 dcl mleka
1 kesica želatina
Glazura:
50 g čokolade za kuvanje
50 g margarina
par kapi ulja
par kapi mleka

Odvojite belanca od žumanaca. Mikserom penasto izmutite žumanca sa 4 kašike šećera, dodajte kakao, vodu i brašno. U drugoj posudi umutite čvrst sneg od belanaca sa 4 kašike šećera, i potom sve sjedinite, lagano mešajući varjačom. Smesu izlijte u pleh, i pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 180 stepeni, 20 minuta. Kada se piškota malo ohladi, presecite koncem na 2 dela. Možete i posebno peći piškote od polovine sastojaka dva puta, Izmutite slatku pavlaku. Otopite čokoladu i dodajte izmućenoj slatkoj pavlaci, a zatim i mleko, i nastavite da mutite. U međuvremenu pripremite želatin prema uputstvu sa kesice i dodajte ga u krem, i sve dobro sjedinite mikserom.Filujte tortu: biskvit, krem, biskvit. Napravite glazuru i premažite odozgo.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept